"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

сряда, 8 февруари 2012 г.

Когато Месията пристигна


/закачка/

Когато Месията пристигна, никой не разбра, бе събота, нямаше автобуси и железницата не работеше, а беше без документи.
Когато Месията пристигна, бе разпитван от младши офицер на Шин Бет, който е тази работа, защото сестрата на първият му братовчед е трети помощник на заместник председателя на партията ШАС.

Когато Месията пристигна, никой не го посрещна. Бялото му магаре ще полежи някой друг ден в подземието, след няколко дни ще се окаже в кибуца, откъдето земният му път ще завърши в ръцете на палестинците, откраднали го заедно с покъщнината на нещастния 85 годишен евреин, свидетел на Катастрофата.

Когато Месията пристигна, новината се появи в «Гардиан», после в Сиатъл и оттам в новинарските сайтове на Източна Европа. Но правителството ще отговори, че не разполага с информация. Неназван служител на Министерството на вътрешните работи ще отговори кратко: «Без коментари». Говорителят на Министерството на отбраната ще определи ситуацията като липса на доказателства за пристигането на такъв гражданин в еврейската и демократична държава. В полицията не открихме служител за коментар.

Когато Месията пристигна, равините нямаха информация , но предупредиха вярващите да не поддават на слухове, защото се подкопава еврейския характер на държавата, да се молят настойчиво и да пресекат всякакви опити за появата на плътски заплахи за еврейските девойки.

Когато Месията пристигна, екстремистите от десният сектор на политиката поискаха разследване за това, кой и как е финансирал на неговото пътуване и набързо произведоха стотици транспиранти, на които Той бе показан като дявол, с рогата и тризъбеца.

Когато Месията пристигна, палестинския сайт «Палпрес» цитира иранския аятолах, който заяви, че това е първото от десетте Божи наказания.

Когато Месията пристигна, ционистката организация на САЩ го определи като мюсюлманин, а неговата поява като поредната провокация на Абу Мазен, Халед Машал и Файяд. Приятелите от «Фокс Нюз» поискаха бързо разследване за евентуално участие на Обама в тази ситуация, защото индиректно се повишава неговият рейтинг в навечерието на изборите.

Когато Месията пристигна , дясноруската партия «Наш дом Израел» и неговия вожд Либерман го определи като «богохулник на ционизма» и «пречка за постигане на мир с палестинците». Те ще са против предоставянето му на израелско гражданство, защото не е положил клетва за лоялност и не е служил в израелската армия.

Когато Месията пристигна, няколко блогери, с активното участие на членове на Кнесета направиха страничка във 'Фейсбук», озаглавена – «Смърт на Месията».

Когато Месията пристигна, не му бе предоставен статус на бежанец, а затворен в лагера в пустинята Негев за нередовни документи, както моя приятел от Ямбол Димитър Михайлов. Съдията от местния съд ще му издаде нечетлив документ, който заставя граничните власти да го депортират.

Не дочака депортацията Месията, ослуша се, огледа се и реши да се върне.Няма святост на тази земя,няма мир и уважение.Огледа се, ослуша се и тръгна, този път без бялото магаре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар