"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

вторник, 3 април 2012 г.

Кой кретен нарече арабските революции "арабска пролет'?


ФОТО РОЙТЕР
 Когато говорят за "арабска пролет" се сещам за Сталин, Троцки и други, ръководили подобни пролетни настроения, обърнали се в трагедия за много народи. Не ми се ще да подминавам и китайската пролет, под название "маоизъм". Културна революция, която изкорени "влиянието на Запада", несъгласните унижаваха, превъзпитаваха, а понякога и убиваха. Не останаха назад и Фидел Кастро, Пол Пот, Ким Ир Сен, редица лидери на африканския континент.
Сега такова "пролетно пробуждане" се реди в арабските страни, където ислямския фундализъм превръща людете в религиозни фанатици, не по малко страшни от упоменатите горе.
Новите режими в арабските страни, "събудили се от зимен сън" водят направо в обещаният от исляма рай, копират пътя на Иранската ислямска република. А несъгласните да отидат в този "рай" подлежат на тотално унищожение. Аятоласите превърнаха страна с велика култура в страна на фанатици, последователи на исляма в неговия най- извръщен вид. Така се държат и религиозните водачи от всички конфесии: по- рано инквизицията гореше еретиците и ако успеят да се доберат до властта в просвещенна Европа, атеистите ги очаква подобна участ.
Да, и тукашните равини с презрение се отнасят към своите роднини, позволяващи си да ходят в шорти или без ръкави.
Революциите понякога биват безкръвни, а ние ги боядисваме в различни цветове: оранж, розов, кадифе. Но последствията от всяка революция са свързани с репресии, водещи понякога до пълното унищожение на противниците на революционни промени.
Революциите винаги се движат от определена идеология, която не допуска компромис. Затова, как можем да наричаме "арабска пролет" революциите, които се стремят да унищожат всичко живо?
Оттук и закономерен въпрос - КОЙ КРЕТЕН НАРЕЧЕ АРАБСКИТЕ РЕВОЛЮЦИИ  "АРАБСКА ПРОЛЕТ" ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар