"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

понеделник, 14 юни 2010 г.

Флотилия за "мир" или терор


Светът негодува заради блокадата на сектора Газа от Израел. Турция я обявява незаконна, порицава нехуманния и варварски характер. ООН и ред западни държави и пригласят, арабските страни се заканват, администрацията на Обама се чуди как да реагира. С една дума - колко проблеми с тези евреи !
Газа, в която управлява ХАМАС изведнъж се прави на жертва и забрави 4000 ракети , изстреляни срещу Израел през последните няколко години срещу гражданско население. Веднаж попаднах в Ашкелон по време на обстрел и смея да Ви заверя,че не се чуствувах комфортно. Не съм евреин, но с чиста съвест заявявам, че палестинците си заслужават тази блокада.
Така и сега с тази "Флотилия на мира", обявила че изпълнява хуманитарна мисия. Израелтяните помолиха корабите да се отправят в пристанището Ашдод, преминат митническа проверка и след това да ги доставят в сектора за своя сметка. Тази проверка не ще даде възможност за доставка на материали, с двойно предназначение /гражданско и военно/ на ХАМАС, както се опитваха и по рано. Израел вече два пъти прихваща кораби с иранско оръжие на борда. Представителите на тази "мирна" флотилия отказаха и израелските командоси бяха принудени със сила да я спрат. Разстрелът на 9 и раняването на 19 души бе законна самоотбрана на опитите на физическа разправа с прътове, вериги, ножове и др.
Защо предложението за проверка бе отказано? Защото идеята не бе доставка на хуманитарна помощ, а разкъсване на блокадата, която ограничава доставките на оръжие и военни материали за ХАМАС. След затварянето на границата с Египет и непрестанните бомбардировки на подземните тунели от страна на израелската авиация, боевиците на терористическите организации изпитваха остра нужда от военни материали.
Като малка и гъстонаселена страна Израел се е стремял винаги да не воюва на своя територия. При всяка възможност се е старал да реализира принципа " територия в замяна на земя". Спомняме се войната през 1967 година със завояването на Синай и Голанското плато. Ако не се приеме предложението за мир Израел задържа територия като буферна зона /Ливан/, за да защити своите граждани.
Израел излезе от сектора Газа през 2005 година, от Ливан през 2000 година и какво получи в замяна? Непрекъснати обстрели на населени места, десетки убити и ранени, опити за похищаване на военни и гражданско население, усилена милитаризация в Ливан и Газа, войствени настроения,създаване на мини държави с терористичен характер.
Заради това на Израел не остава друга възможност, освен пълна блокада, която ще предотврати допълнителното превоъръжаване на терористите. Но тази естествена самоотбрана се оприличава от световната общественост с военна диктатура, с апартейд, с расизъм и какво ли не още. Не остават назад и противниците на израелското ядрено въздържане. Миналата седмица и САЩ се присъединиха към консенсуса, осъждащ Израел за нежеланието му даже да говори за това.
Светът се умори с тези евреи, с техният отказ на всички призиви за национално самоубийство!

5 коментара:

  1. Хронологията на събитията ти е грешна. ПИРАТИТЕ на Израел първи почнаха да стрелят и да убиват, преди хората от корабите да почнат да ги бият с прътовете и да се опитват да се защитат от безразборната стрелба. Това е ИСТИНАТА!

    Ще имаш ли доблестта да си признаеш грешката? Или ще запазиш тази пропаганда която ПАПАГАЛСКИ си повторил?

    ОтговорИзтриване
  2. What Next If Israel Attacks the Iranian Flotilla?
    http://beforeitsnews.com/news/78/322/What_Next_If_Israel_Attacks_the_Iranian_Flotilla.html

    ОтговорИзтриване
  3. USS Liberty EXPOSED

    http://www.youtube.com/watch?v=QocrbaZ7AiU

    ОтговорИзтриване
  4. Никоя нормална държава не ще позволи такова нахлуване,още повече, че има опасност за внасяне на материали с военно предназначение.Блокадата я оправдавам.Спомни си ,приятелю, блокадата на Куба от САЩ,продължаваща и до днес.Няма да влязат нито ливанска,нито иранска флотилия.
    Препоръчвам ти да четеш внимателно новините:американски и израелски кораби преминаха Суецкия канал именно сега,Нетаниаху се отправи към Вашингтон,към него ще се присъедини министъра на отбраната Барак и т.н.Желая ти здраве и ми бъди чест гост!Вавов

    ОтговорИзтриване
  5. Блокада на Куба няма. Има наложено ембарго върху инвестиции, но НИКОЙ не спира или НАПАДА кораби плуващи към Куба. Още повече в международни води което е ПИРАТСТВО. Ако не бъдат осъдени виновните за това ПИРАТСКО нападение от страна на Израел, разбери че това вече е прецедент и никой няма да има право да съди например пиратите на Сомалия. Защо Израел да има повече права от някой друг? НЯМА оправдание за това престъпление, колкото и благородно да звучи обяснението. Законите са за това да се спазват. Иначе настъпва хаос.

    Прекалено много четеш пропагандни материали. Видях че си сложил като източник на информация CFR. Това е главният източник на пропаганда и лъжи. Новините също спрях да ги чета. Прекалено много лъжи и пропаганда като по времето на СССР. Аз бих казал ти трябва да почнеш да четеш повече алтернативна информация. Като начало погледни линковете по-горе. Ще научиш някои интересни неща от историята. Неща които не искат да покажат в новините.

    ОтговорИзтриване