"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

неделя, 17 април 2011 г.

Разпъването на Христос - нови открития


Фото: Джерусалем Пост

Израелският журналист Симха Якобович заяви, че е намерил в една пещера до Йерусалим пироните, с които е разпънат на кръста Исус Христос! Неговото «откритие» смята той, е революционно за утвърждаване съществуването на Христос и неговата нова религия- християнството. В погребална пещера , намираща се между главната алея на библейски Йерусалим и арабски квартал са извършени археологически разкопки и са открити две костници /каменни съдове,  в които са поставяни костите на мъртвите, според обичая по времето на Втория храма на Бога/.
На един от тях е изписано името на Кайяфа и на втория му син Йосеф. Това име – Кайяфа, е рядкост за това време , напълно непознато от археологически находки и позволява на изследователите да твърдят с увереност, че гробницата е семейна за фамилията на първосвещенника по времето на Христос, един от основните антагонисти в християнските писания.
Именно този Кайяфа, които предава Христос на римляните. Заедно с Йуда Искариот е символ на еврейското предателство и фактическо основание за християнския антисемитизъм.
В тази гробница са открити още монети,съд за парфюм, фаянсова лампа във вид на гърне и два ръждиви пирона. Ако разчитаме на Симха Якобович имаме настояща революция за твърденията за ранното християнство и връзката и с еврейската религия. Но първо трябва да му повярваме, защото мнозинството археолози и историци го възприемат като шарлатанин. Роден в Израел, но живеещ в Канада, си спечели името на журналист и автор на редица документални филма за арабскоеврейския конфликт и за трафика на жени. Носител е на две награди «Емми» за творчеството си и е работил с известния автор на «Титаник» Камерон.
Негово произведение е документалния филм на откритието на пещера, за която твърди, че е гробницата на Христос и неговото семейство. Сегашният «фурор» е филм  «Пироните на кръста», в който Якобович следва линия за преразглеждане ролята и характера на Кайяфа. Кайяфа , твърди той, става последовател на юдеохристияните, запазили еврейската си идентичност. Според версията на Якобович, Кайяфа след разпъването на Христос се разкайва и за него  Христос е Месия, но не Бог. Тези пирони са сложени в гробницата на Кайяфа след негова смърт, защото са изиграли съдбоносна роля в живота на Исус Христос!
Противниците на журналистта могат да потвърдят погребението на семейството на първосвещенника, но твърдението, че са намерени пироните за разпъването на Христос е измама и шарлатанство.
Всички археологически артефакти от това погребение са съхранявани в складовете на археологически израелски институти, от където въпросните пирони  мистериозно изчезват, за да се окажат сега в ръцете на Якобович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар