"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

понеделник, 28 февруари 2011 г.

Муамар Кадафи - галахически еврей??


Либийският диктатор Муамар Кадафи е галахически еврей и има право на репатриация в Израел. Такова сензационно заявление направи израелтянката Гита Буарон в интервю по радиото.По нейните думи "нашите баби бяха сестри, и родителите ми многократно разказваха за това". Тя твърди, че в семейството на Кадафи много добре знаят за еврейските корени на Муамар Кадафи.
Ще отбележим, че това не е първото свидетелство за еврейството на либийския диктатор. Преди известно време вестник "Маарив" съобщи, че членовете на семейство Таммам имам родствени връзки с Кадафи. Разела Таммам се омъжва на 18 години за мюсюлманин и едно от родените деца е Муамар Кадафи. Тази Разела е била дъщеря на месар, доставящ месо от Малта. Тя имала 3 братя , всички се раждат и умират Либия. Един от братята на Разела е имал 11 деца, пет от които се репатрират в Израел, останалите емигрират в Европа, двама от които загиват в концентрационен лагер.
77 годишната Рахел, една от роднините, разказва, че бащата на Разела е бил възмущен от женитбата с мюсюлманин и я заплашвал с убийство. Но това са били "заплахи, и бащата на Разела само е настоявал от своите деца и внуци да прекъснат всякакви връзки с това семейство".
Само този липсваше в Израел!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар