"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

понеделник, 12 юли 2010 г.

Ще покаже ли Израел своята атомна бомба?

Дълги години Израел е подложен на натиск от всички страни да признае наличието на атомно оръжие и да се присъедени към Договора за неразпространение на това оръжие. От 60 -те години на миналия век Израел нито потвърждава, нито отрича притежаването му и с тази двусмисленост сега отхвърли предложението за участие в конференция през 2012 година. Главната задача на този форум ще бъде създаване на безядренна зона в Близкия Изток по препоръка на Съвета за сигурност на ООН.
Министър-председателят Бениамин Нетаниаху отхвърли предложението с твърдението, че времето за безядренна зона ще настъпи, ако се спре ядрената програма на Иран и се обуздаят мераците на другите съседи.
Наред с това се чуват гласове, които се съмняват в такава "двусмисленост" на Израел.Тези гласове се опитват да обосноват причините, заради които Израел е длъжен да извади на бял свят своето ядрено въоръжение.
Приемаме, че Израел притежава такова оръжие. Множество са фактите, които потвърждават това; контакти с държави и фирми, носещи белезите на военно сътрудничество, признанието на френската република за помощ в построяването на ядрения център в Димона, закупуването на ядрени материали от африкански и латиноамерикански държави, съвместно ядрени опити с Южна Африка, шпионските скандали на ядрена тема/Мордехай Вануну, Джонатан Полард/ и много други. Според английският "Таймс" Израел притежава 200 атомни устройства, скрити в Негев и Юдейската пустиня.
Израел счита, че без атомното оръжие е немислимо неговото съществуване. Към досегашните конвенционални врагове сега се добавя и атомен Иран.
Досегашната неопределеност на Израел не можа да спре ядрените амбиции на своите съседи, не ликвидира терора на ХАМАС и ХИЗБАЛЛА и не реши въпроса за всеобщ мир в Палестина. Прикриването на ядреният арсенал не може да продължава вечно и според мен признаването на "ядрените грехове" само ще засили безопасността на Израел.
Еврейската държава трябва недвусмислено да заяви, че притежава такова оръжие, което ще охлади желанието на терористическите отрочета да "изхвърлят евреите в морето".
Изваждането на бомбата на бял свят ще се превърне в сдържаща сила до такава степен, че ще накара неговите противници дълбоко да се замислят преди на предприемат поредната авантюра.
ООН и останалият свят искат Израел да привърши с "ядрената двусмисленост" и да се присъедини към всеобщите усилия за безядрен свят. Но докато има опасност за съществуването , Израел не ще се откаже от ядрения арсенал и така би постъпил всеки.
В хода на тези мисли ми се прокрадва и една такава: просто няма бомба!! И всичко това е един голям блъф, една дълбоко скроена игра с далечни цели на МОСАД. Израел, заобиколен от вечни врагове, използва всякакви средства за да запази своята държавност и няма нищо чудно , ако се окаже, че дезинформацията за "оръжие за възмездие" е една от тях !

Няма коментари:

Публикуване на коментар