"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

вторник, 13 юли 2010 г.

Стената


Великата мароканска стена е известна като " пояс за безопасност" и защитава Мароко от враждебните действия на партизаните от Полисарио.
Двете Кореи са отделени със стени и ровове.
Индия построява стена, за да огради Кашмир от Пакистан.
Саудитска Арабия построява железобетонна стена на границата с Йемен, за да предпази нахлуването на братята - араби и допълва 900 км. стена на границата с Ирак.
Турция, считаща северната част на Кипър за своя територия, построява стена, за да се огради от кипърските гърци.
Пакистан поставя ограда с бодлива тел на границата с Афганистан, част от която електрифицирана.
Повече от 30 години стена отделя католици и протестанти в Северна Ирландия. Ирландия не намери друг начин да предотврати хвърлянето на камъни, гранати и коктейли "Молотов" в посока на вярващите в "другия Христос". Цели райони на Белфаст и други селища са отделени от тази стена, а жителите са насилствено преселени.
Най-голямата "демокрация" в света - САЩ се отделиха от Мексико, за да се предпазят от емигрантите, наркотиците и контрабандата.
Можем и да продължим - Тайланд и Малайзия, Испания и Мароко, но мисля че е достатъчно.
И само една стена в света наричат "Стената на позора" /The Wall of Shame/. Изградена по границата на Израел и бъдеща Палестина с надеждата за ограничаване достъпа на исламски терористи и нелегална емиграция на търсещите работа в Израел, стената даде своите плодове. За периода от 2002 до 2009 година жертвите на терористите-самоубийци е намалял от 451 на 7 !
Светът, наричащ себе си прогресивен и справедлив, никога не се противи на строителство на стени по пътя на гладните и бедните, но този свят заклеймява стените, защищаващи от атаките на самоубийци.

2 коментара:

  1. Пропускате важен момент, тази стена не е построена върху Зелената линия, която се води според международните закони граница между Окупираните Палестински територии и Израел, но върху палестинските такива. Тя ограбва палестинците от техните собствени земи, стотици, дори хиляди дунами обработваеми площи, превръща селата в затвори, именно поради това Съдът в Хага, а доколкото съм запозната и дори израелският я обявяват за незаконна.

    Когато строите ограда около къщата Ви, да не би да я строите в двора на съседа?

    ОтговорИзтриване
  2. Ако имах машина на времето, щях да пречукам Моисей, защото дивотиите започват с еднобожието. И Гърци и Римляни са приемали чуждите богове и са ги почитали за всеки случай.Трябва да си се родил сред пустинята и да си слънчасал за да ти дойде налудничавата идея, че точно и само ти си прав и твоят бог е единствения. Еднобожието не може да се роди сред богатата и пъстра природа на Индия или в горите на Европа. То се ражда в пустините и степите. Държавата Израел е незаконна и за всички ще е по-добре евреите да се махната оттам. Защо нашенските да не се върнат в България. Аз нямам нищо напротив. Защо арабите не се спазарят докато все още имат пари от петрола и да наплатят на евреите собствеността им.Що за улави хора се набутаха на чужда земя да правят държава, че да я ограждат със стени и да превръщат палестинците в концлагеристи. Митът за еврейската интелигентности находчивост явно няма никакво покритие.

    ОтговорИзтриване