"Не е важно какво иска народа, аз казвам от какво се нуждае." - Давид Бен Гурион

петък, 3 декември 2010 г.

Израел - от Нил до Ефрат


Така трябва да изглежда държавата Израел според един равин - Авраам Шмулевич. Нямам честта да го познавам или да съм чел нещо от него, но ровенето в Интернет ме накара да отделя от скъпоценното ми време заради лудостта и глупостта му.И защото в глупостта и лудостта равина не е сам. Пригласят му редица ултраортодоксални евреи и множество политици- екстремисти от крайната десница.
Според равинът, границите на Израел от Нил до Ефрат са естествени, съотвествуват на законите на геополитиката и винаги са преминавали по природни рубежи. Границите,в които трябва да живеят евреите, вървят от планинските райони на Сирия и Турция, Средиземно море,реката Нил,саудовската пустиня и завършват до река Ефрат в Ирак.
"Така е записано в Библията и така трябва да бъде:
Берешит /15:18/" В този ден Господ Бог заключи договор с Авраам, и рече:Твоето потомство взема тази земя, от реката на Мицраим до великата река Прат."
Дварим /1:7-8/" Обърнете се и се отправете в път, идете в едома и неговите съседи по равнината, и на планината и низината, на юг и побережието морско, на земя ханаанска и към Леванон, до великата река Прат. Аз давам тази земя, идете и владейте земята, която Господ Бог даде на Авраам, Ицхак и Яков и потомството им."
Стратегическата цел на нашето развитие като държава Израел- трябва да бъде завоюване тези земи в граници, отрeдени от Бог. Само контролът на цялата територия ще ни даде мир.Докато не изпълним този Завет и чужди окупират наши земи, вечно ще ни съпровождат безкрайни войни, в които така и не ни се отдава да завоюваме окончателна победа."

Коментарите оставям за Вас.
/Цитатите - от Библията на иврит/

1 коментар:

  1. Разбираемо е защо имаше Арабска пролет - Либия, Египет, сега Сирия. Да се готвят - Саудитска Арабия, Турция и Ирак. Завладяват си Земята евреите и това е...

    ОтговорИзтриване